Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Συμμετοχή Φοιτητών στο Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας

Στο προσεχές Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, το οποίο θα διεξαχθεί μεταξύ 19-25 Σεπτεμβρίου θα συμμετέχουν τρείς (3) απόφοιτοι του εκπαιδευτικού ομίλου ΑΚΜΗ, από το Τμήμα Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου Τηλεόρασης. Οι δύο εξ αυτών έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τη φοίτησή τους στο ακαδημαϊκό πρόγραμμα BA Mass Communication & Media Arts/ Film & TV Directing του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ, ενώ ο ένας έχει ολοκληρώσει την ειδικότητα Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.
Στα πλαίσια του φετινού φεστιβάλ, συνολικά διαγωνίζονται 26 υποψήφιοι στην κατηγορία «Ταινία Μυθοπλασίας», οι οποίοι επιλέχθηκαν από την Προκριματική Επιτροπή ανάμεσα σε 38 συμμετοχές. Οι απόφοιτοι οι οποίοι συμμετέχουν είναι:
  • Βασίλης Καλαμάκης με την ταινία «Κόφ'το»
  • Αλέξανδρος Σιπσίδης με την ταινία « Iris»
  • Γιώργος Φουρτούνης με την ταινία « Το Πίστωμα»
Η ταινία «Κόφ'το» του Βασίλη Καλαμάκη στο διαγωνιστικό επιλέχθηκε επίσης για το διαγωνιστικό μέρος του International Film Festival Comedy Cluj στη Ρουμανία 24 -30 Οκτωβρίου 2011.
Το Τμήμα Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου Τηλεόρασης του Εκπαιδευτικού ομίλου ΑΚΜΗ, στα πλαίσια της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ενθαρρύνοντας και υποστηρίζοντας πάντοτε το έργο και τις δραστηριότητες των φοιτητών του, διευκολύνει τη διαδικασία παραγωγής των ταινιών μικρού μήκους, παρέχοντας στους φοιτητές την υλικοτεχνική υποδομή και τον εξοπλισμό που απαιτείται. Το άρτιο και άψογο καλλιτεχνικό και τεχνικό αποτέλεσμα της παραγωγής των ταινιών μικρού μήκους, δίνει τη δυνατότητα στους αποφοίτους να συμμετέχουν σε διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου